Hytera – RD965

Hytera RD965

RD965 je Hyterin prvi digitalno/analogni repetitor za spoljnu upotrebu koji je kompatibilan sa DMR standardom. Zahvaljujući njegovom kompaktnom dizajnu, uređaj je veoma lak za upotrebu i može se koristiti  u više različitih situacija, bilo da se nosi u rancu, bilo da je okačen na zid ili instaliran u rek sa opremom.

GPS
GPS modul omogućava hitnim kontrolnim sobama da prate lokaciju malih radio mreža u realnom vremenu ako se repetitor koristi kao mobilna jedinica.

Mala rezervna baterija (opciono)
10 Ah litijum-jonska baterija može da podrži najmanje 8h rada na terenu u ciklusu od 50% i pojačanom snagom predajnika kao hitno napajanje za spoljno korišćenje i mobilnu upotrebu. RD965 je kompatibilan sa SMBus 1.1 standardom i može pratiti status baterije, kao što je njen preostali kapacitet. Inteligentni menadžment punjenja  omogućava bateriji da se napaja automatski za kasnije korišćenje. Trostruka zaštita baterije omogućava dodatnu sigurnost i pouzdanost procesa punjenja.

Dijagnostika repetitora i kontrolni sistem
Koristeći PC aplikaciju, moguće je nadgledati, dijagnostikovati, i kontrolisati udaljene repetitore ( pomoću IP interfejsa povezanog na mrežu ) i lokalnog repetitora ( preko USB porta ). Hyterin RDAC softver podržava mrežni pristup na više tačaka i omogućava administratorima da prate dvosmerni radio registrovanih na DMR radio mreži.

Glasovni ulaz/izlaz preko dvostrukog slota: idealnog za monitoring i snimanje glasa
Uređaj podržava glasovni ulaz i izlaz preko dvostrukog slota u digitalnom modu i omogućuje korisnicima da besprekidno snimaju koverzaciju.

Fleksibilna mreža
Povezivanjem geografski postavljenih repetitora koji rade na istim ili različitim frekfencijama radi formiranja IP i lokacijski nezavisne bežične komunikacione mreže, mobilni radiji mogu da koriste glas i prenos podataka iako su u romingu. RD965 se može koristiti sa RD985 u repetitorskoj mreži.

Spoljno korišćenje i IP67 stepen zaštite
RD965 je potpuno kompatibilan sa standardima MIL-STD-810 C/D/E/F/G i prilagođen je IP67 stepenu zaštite,  osiguravajući izuzetne performanse čak i u teškim uslovima rada.

Dizajn i prenosivost
Sa njegovim kompaktnim dizajnom, debljina uređaja iznosi svega 52mm dok je težina manja od 5kg, uključujući i 10 Ah bateriju.

16 Kanala
Repetitor podržava do 16 glasovnih kanala. Korisnik može da menja između kanala koristeći PC RDAC softver, prekidać na prednjem panelu uređaja za promenu kanala, ili eksterni interfejs na repetitoru.

Nadogradivi softver
Nove funkcije se mogu lako i jednostavno integrisati pomoću softvera za ažuriranje, što znači da korisnik ne mora da kupuje novi uređaj.

Digitalna/Analogna konekcija
Koristeći back-to-back konekciju između dva repetitora, analogna radio mreža se može povezati na DMR radio sistem, omogućavajući laku tranziciju sa analogne na digitalnu radio tehnologiju.

User friendly kontrolni panel
Kontrolni panel ima različite indikatore o statusu kanala, dugme za podešavanja kanala i konekciju za ručni ili udaljeni mikrofon.

Fleksibilne aplikacije
Repetitor se može okačiti na stubove ili zidove da bi omogućio radio pokrivenost unutar zgrade, instaliran u mobilni rek za hitnu komunikaciju, ili nošen na leđima za spoljnu upotrebu. RD965 repetitor je takođe pogodan za pokrivanje radio mrežom u tunelima i podzemnim objektima npr. podzemni parkinzi idr.